Dit lyddesign er ligeså vigtigt som dit navn

I en verden af reklame tror vi, at et stærkt brand bygges på godt design – og det er korrekt! Men det er forkert, at design udelukkende er visuelt. Folk husker ikke kun din virksomhed, person eller varemærke for det de ser, men også det de hører. Lyddesign er en stærkt undervurderet komponent i de flestes branding, men heldigvis er Lydstudiet.com eksperter indenfor dette område.

Mennesker har fem sanser, så det giver ingen mening, at ignorere fire af dem når det kommer til branding. Over senere tid har man forsket i disse sanser og hvad deres sammenhæng til branding betyder. Selvom smagssansen og berøringssansen er vanskeligere for virksomheder at påvirke, har nogle af verdens største mærker alligevel forsøgt sig med alternative markedsføringsstrategier. Den mest tilgængelige sans, udover synssansen, er høresansen og man ser en stigende tendens til, at virksomhederne udnytter en kombination af sanserne i deres markedsføring. Du kan gøre det samme, proceduren er ligeså enkel som med et logo. Eksponér målgruppen for lyden et tilstrækkeligt antal gange, så de forbinder lyden med brandet og genkender den når de hører den igen.

Dine kunder lytter

Hvis et firma vil påvirke smagssansen eller berøringssansen hos sin målgruppe er de nødt til at få kunderne til at gøre noget selv. De skal handle aktivt for at røre et produkt og også for at smage det. Men ikke for at lytte til det! Aha! Ser du, alle mennesker lytter på autopilot og derfor er der ikke noget adfærdsmønster eller nogen forsvarsmekanisme, som holder dem fra at modtage den lyd du eksponerer dem for. Vi lytter alle sammen, om vi vil det eller ej.

Faktisk viser forskning, at vi alle sammen begynder at kommunikere ved at afkode lyde, allerede mens vi stadig befinder os indeni maven. Allerede på dette stadie af vores liv forstår vi lyde og kan tolke deres betydning. Vi ved, at et roligt hjerteslag er behageligt og, at hurtigt et er ubehageligt. På grund af denne tidlige biologiske eksponering for lyd er mennesker naturligt følsomme overfor lyde og deres medbetydning.

Ud over at påvirke vores humør, ved at få os til at føle energi, glæde, sorg eller vrede, kan lyd både inspirere os og minde os om fortiden. Psykologiske undersøgelser viser, at mennesker forbinder lyd til deres minder. Lyden er en del af vores hukommelse og det er ret belejligt for en virksomhed, der vil huskes af sin målgruppe.

Flere og flere virksomheder er nu begyndt at opdage effektiviteten af ​​lyddesign også kendt som lydbranding eller auditiv branding. De helt store mærker, fremkalder naturligt deres egen unikke identitet via deres visuelle logo, men deres brand står endnu stærkere når det kombineres med en fremtrædende og mindeværdig lyd. Alle disse virksomheder har opbygget deres eget karakteristiske lyddesign, som en integreret del af deres brand og anerkendes nu ikke kun gennem et logo, men også gennem en særlig lyd. Eksempler på disse fantastiske lyddesigns er Nokia, Apple og McDonalds.

Disse lyddesigns kan anvendes i TV-reklamer, i radioen og ikke mindst i videoer, hvilket er blevet særligt populært i takt med sociale mediers udvikling. Der er ingen tvivl om, at et stærkt lyddesign står stærkere og mere solidt i forbrugernes bevidsthed sammenlignet med et visuelt brand. Dette skyldes helt simpelt, at det er et fåtal af virksomheder, der bruger denne mulighed i deres markedsføringsstrategi. Som resultat har forbrugerne en mindre finkæmmende lydfilter og lægger derfor mærke til lyddesigns fremfor logoer, billeder og andet visuelt. I det moderne samfund bombaderes vi med reklamer hver eneste dag og derfor sorterer vi grundigt i hvad vi ser, men ikke i hvad vi hører. Slet ikke hvis virksomhederne kan finde ud af at kombinere lyd med billede. Det er en uudnyttet ressource for mange og det er bare med at komme i gang inden konkurrenterne gør det – for det gør de inden længe!

Hos Lydstudiet.com har vi både faciliteterne, udstyret og ekspertisen til at skabe et unikt og smukt lyddesign i samarbejde med dig. Vi forstår processen og kan vejlede dig til den bedste løsning, så du undgår spildte timer og kroner og samtidig går hjem med et færdigt, tilfredsstillende slutprodukt. Vi gør en dyd ud af at være i ærlig dialog med vores kunder og har redskaberne til at rådgive dem til en fordelagtig løsning uden for megen hurlumhej og spas. At udvikle et lyddesign er en kreativ proces, men vi forstår at sætte rammerne for den bedst mulige arbejdsgang for at skabe resultater på en effektiv og produktiv måde.

Jeg håber meget, at ovenstående information har igangsat dine overvejelser omkring dit eget lyddesign. Måske er du lige blevet introduceret for begrebet, måske har du allerede et, men uanset hvor du er og hvad du laver, er dit lyddesign afgørende for dit brand.

KONTAKT OS

Har du et spørgsmål eller brug for et tilbud

Så kan du skrive til os her

Vi svarer indenfor 24 timer