Lidt om voice over

Lidt om voice over

Måske ved du allerede lidt om voice-over og hvis ikke, kan du helt sikkert huske en ringe af slagsen. En  reklame med en totalt malplaceret stemme i baggrunden, som mest af alt forvirrer og fjerner fokus fra  reklamens budskab, det er en skam. Mange reklamer med voice-over ender som et mislykket forsøg på at kommunikere et godt budskab.

Det fleste virksomheder hyrer en af de store, anerkendte stemmer og håber på det bedste, men desværre kan disse stemmer fuldstændigt ødelægge en reklame. Dels, fordi stemmen associeres med en række andre brands og dels fordi stemmen alene ikke kan løfte et brand, som mange fejlagtigt regner med. En voice over skal udvælges nøje og med fokus på målgruppens evne til at identificere sig med stemmen. Det kan være en vanskelig opgave at finde den rigtige voice over, som målgruppen responderer positivt på, men laver man det fornødne forarbejde, bliver gevinsten også meget større i sidste ende. Det er så vigtigt at finde en stemme der matcher jeres værdier som brand, eller virker jeres kampagne ikke troværdig.

Lydbranding er en langt mere bæredygtig og langsigtet løsning sammenlignet med al anden markedsføring. Dette skyldes, at mennesker bedre husker og skelner mellem lyd end visuelt design. Det betyder, at investeringen kan betale sig mange gange igen, når man bruger ressourcer på netop denne type branding.

Voice over er en fuldstændig essentiel del af lydbranding og derfor er det vigtigt at rådføre sig med kompetente og erfarne fagpersoner indenfor området. Ekspertvejledning i kombination med en original idé og vision kan ikke slå fejl og det er i øvrigt en sjov proces. Uanset hvordan en virksomhed skal lydbrandes er det en kreativ, unik og spændende proces, som kan give inspiration og faktisk materiale til yderligere markedsføring.

Gå i gang før dine konkurrenter! Held og lykke!