Lydstudiet.com som dit nye musikstudie

Der er mange overvejelser at tage stilling til når det kommer til at vælge et musikstudie. Nogle gange har det noget at gøre med rummet, andre gange har det noget at gøre med udstyr. Desværre overses det ofte, af nye kunstnere, præcist hvor vigtigt stedet er – den rigtige atmosfære kan give en ny dimension til det endelige værk.

Alt afhængig af hvilket projekt man arbejder med, kan et særligt rum med, som lever op til kunstnerens kompetencer og behov danne fundamentet for en nemmere, mere behagelig og ikke mindst professionel optagelsesoplevelse. Nogle projekter kræver intimitet, mens andre kræver plads. Hos Lydstudiet kan vi skabe rammerne for alle projekter og tilføje det, som kunstneren har brug for i form af vejledning, udstyr og stemning.

Der er noget helt særligt ved at slå lejr i studiet og vide, at de næste mange timer byder på hårdt arbejde, blod, sved og tårer. Kun fordi, at man ved det færdige værk bliver en sejr – når man går hjem tager man noget med, dels slutproduktet og dels oplevelsen. Desværre, er oplevelsen stærkt undervurderet af de fleste og den betyder faktisk en hel del for den praktiske del af optagelsen. Ser du, hvis du befinder dig i et inspirerende miljø hvor du føler dig tryg er chancerne for gode resultater langt større. Oplevelsen, atmosfæren, stemningen lægger grundlaget for et unikt, personligt værk med alt hvad, der hører til.

Ethvert miljø har en omgivende lyd, uanset hvor stille det kan virke. Denne lyd bliver tydelig i redigeringsprocessen, hvor man hører lufthuller og forstyrrelser. Den vigtigste fordel ved at vælge et professionelt lydstudie er stilheden. Du er ikke klar over, hvor meget støj der er i et rum, før du sætter en mikrofon op. Pludselig hører du fugle, lastbiler, børn og byggearbejdere. Dette kan gøre en succesfuld optagelse til en vanskelig opgave. Lidt støj er okay, det kan faktisk give personlighed og autenticitet til et værk, men en bondegård i baggrunden er måske for meget af det gode. Du behøver ikke være fanatisk hvad angår støj, men det duer sjældent at sætte udstyret op hjemme i forstadsstuen. Hvis du ønsker en særlig summen eller baggrundslyd er der altid noget man kan gøre – hos Lydstudiet.com er vi meget kreative og går langt for at skabe de helt rette rammer for dig.

Ligesom et kamera kan bringe publikum tættere på eller længere fra et objekt, kan man med en mikrofon styre intensiteten af den lyd som optages. Perspektiv er en vigtig overvejelse at tage med, ved optagelse af lyd, fordi mikrofonens placering har indflydelse på hvordan forskellige lyde opfattes i slutproduktet. I nogle tilfælde kan kunstnere i en gruppe performe på forskellige lydstyrkeniveauer, hvilket kræver, at man kompenserer ved at flytte mikrofonen tættere på eller længere væk. Dette kræver plads og nogen erfaring og vi har begge.

Der er en lang række skridt du bør tage inden du begynder dine optagelser og her er vi behjælpelige med vores erfaring og vejledning indenfor området. Noget af det vigtigste du skal huske er, at beskytte dine musikalske værker mod kopiering og genbrug – hvis du ikke gør det fra starten, kommer du med garanti til at fortryde det.

Optagelsesprocessen er sjov, kreativ og spændende og du bør helt sikkert dokumentere den. For de fleste kunstnere er det naturligt at dele billeder, videoer og historier fra studiet og derfor bliver der både filmet og knipset med kameraer – og det er fedt! Dog anbefaler vi, at du koncentrerer dig om musikken, så længe du er ny i studiet. Det kan være distraherende at skulle performe med en linse lige foran snuden og du er der for at lave lyd. Så snart du føler dig tryg og er kommet godt i gang med arbejdet, bliver det nemmere at forholde sig til et par fotos i ny og næ, men ind til da bør du fokuserer. Vi forstår selvfølgelig, at vores kunstnere er forskellige og mens nogle slet ikke kan forstyrres, kan andre miste fokus på et splitsekund hvis de rammes af en blitz.

For bare et par årtier siden var det utænkeligt at optage musik, som kunstnere gør i dag. Som band måtte man knokle røven ud af bukserne og spille gratis på klubber og barer i håb op at en eller anden smart fyr fra et pladeselskab ville opdage musikken og invitere på en kold øl i studiet. I dag er det heldigvis noget andet. Langt de fleste kunstnere starter med at indspille deres egen demo og fremvise den til nøglepersoner indenfor den bestemte genre eller musikområde. På den måde får man jobs allerede fra begyndelsen og selvom det er hårdt arbejde, er det langt nemmere og hurtigere at blive anerkendt i dag end det nogensinde har været før. Hos Lydstudiet.com har vi indgående viden om og erfaring med optagelse af lyd, særligt musik, og vi ville elske at hjælpe dig i gang.

KONTAKT OS

Har du et spørgsmål eller brug for et tilbud

Så kan du skrive til os her

Vi svarer indenfor 24 timer